پنج ماه از اجراییشدن برجام میگذرد اما علیرغم شش دور مذاکره رودررو بین دیپلماتهای ارشد ایرانی و آمریکای و در شرایطی که ایران تعهدات هستهای خود را بهصورت کامل انجام داده هنوز تأثیرات رفع تحریمهای مالی و بانکی «تقریباً هیچچیز» است.
به گزارش تسنیم،۲۷ دی ماه سال گذشته بود که محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجه کشورمان، در وین با قرائت بیانیهای مشترک بههمراه فدریکا موگرینی، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بهصورت رسمی اجرای توافق هستهای برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) و آغاز رفع تمام تحریمهای ضدایرانی مرتبط با برنامه هستهای را اعلام کرد.

پنج ماه از آن روز گذشته اما هنوز داد برخی مقامات دولتی و بسیاری از فعالین عرصه اقتصادی درباره مشکلات اجرایی شدن رفع تحریمها و بالاخص تحریمهای مالی و بانکی به هواست. اواخر فروردین ماه گذشته بود که ولیالله سیف، رئیسکل بانک مرکزی ایران، در مصاحبهای با شبکه بلومبرگ عبارت معروف «تقریباً هیچچیز» را بر زبان راند، واقعیترین عبارتی که در این مدت شنیده شده است.
پیش از سیف، این علیاکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی کشور بود که با صداقت و دقت هرچه تمامتر تلاش کرد تا پایبندی کشورمان به مفاد برجام کامل و دقیق باشد اما در سخنانی که واکنش تند رئیسش را در پی داشت از بدعهدی غربیها در رفع تحریمهای بانکی سخن گفت.
اگرچه رئیسجمهور بهدرستی اشاره کرد که اظهار نظر صالحی در حوزهای بوده که مسئولیتی نداشته، اما علاوه بر وی و رئیس بانک مرکزی اظهارات گاه و بیگاه وزیر امور خارجه کشورمان نیز تلویحاً اشاره بدین داشت که چرخ رفع تحریمها بهدلخواه نمیچرخد.
محمد جواد ظریف، دیپلمات ارشد ایرانی، و همکارانش تاکنون بارها بهصورت رودررو یا در تماسهای تلفنی و مکاتبات اینترنتی بهدنبال فشار بر غربیها برای رفع کامل تحریمهای مالی و بانکی برآمدهاند.
تنها وزیر امور خارجه، از روز اجرایی شدن برجام (۲۷ دی ۱۳۹۴) تاکنون، شش دور مذاکره مستقیم با همتای آمریکایی خود داشته و درباره اجرای برجام و موانع پیش روی آن به گفتگو نشسته است، دیدارهایی که تاکنون «تقریباً هیچچیز» در پی نداشتهاند.