به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، یکی از تاکتیک های دشمنان نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران برای فشار بر مردم و کشور ، به تحریم های اقتصادی معطوف می شود. البته این رویه نامیمون موضوع و دستور کار نوظهوری نیست و از ابتدای پیروزی شکوهمند انقلاب اسلامی تاکنون به انحای مختلف بر مردم و کشور تحمیل شده است.
در طول سالیان گذشته، همواره گمان برخی بر این ایده استوار بوده که در صورت مماشات و مسامحه و گفت وگو با سیاستمداران غرب و بخصوص آمریکا، امکان رفع تحریم ها و پیشگیری از ظهور و بروز آن مُیَسَر خواهد شد، تاکتیکی که در طول چهار سال گذشته با جدیت، مدنظر عدهای از سیاستمداران داخلی قرار گرفت، در حالیکه واقعیت های موجود نشان میدهد، آنچنان که باید مطلوب اثر و مثمرثمر واقع نشده و همچنان دشمنان این مرز و بوم بر طبل تحریم و فشار اقتصادی می کوبند.
البته رهبر معظم انقلاب اسلامی از همان ابتدا، اعلام فرمودند که نسبت به مذاکره با آمریکا خوشبین نبوده و نیستند و البته گذر زمان به نحو ملموس تری این دور اندیشی و پیش بینی حکیمانه را به اثبات رساند.
خسرو ساجدی مهر،کارشناس اقتصاد سیاسی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژیگفت: متأسفانه تحرکات و رویکرد غیر اخلاقی آمریکا در عرصه سیاسی و منطقه ای خاورمیانه، بار دیگر این تجربه تلخ را به اثبات رساند که اعتماد به سیاستمداران کاخ سفید، جز شکست و سرخوردگی نتیجه ای در پی نخواهد داشت.
وی افزود: متأسفانه برخی نمی خواهند این واقعیت (بدعهدی و خیانت آمریکا) را بپذیرند و تحریم ها و فشار جدی آمریکا را با توجیه غیر هسته ای بودن آن مورد تحلیل قرار می دهند.
کارشناس اقتصاد سیاسی عنوان کرد: تحریم، تحریم است با یک هدف واحد و آن بالا بردن هزینه ها برای کشور، نظام و مردم و در نهایت ایجاد شکاف میان ملت و حاکمیت و اِلقای این ذهنیت که نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران ناکارآمد است.
وی افزود: لذا به اعتقاد بنده نباید در تحلیل های خود متوهمانه به پردازش واقعیات بپردازیم، اگر چه علت تحریم ها روی کاغذ متعدد است اما در نهایت یک هدف واحد و مشخص را دنبال میکند که ریشه آن به دشمنی غرب و ایالات متحده با ایران باز میگردد.
ساجدی مهر عنوان کرد: دیروز مسأله هسته ای بهانه بود، امروز موشکی، فردا حقوق بشر و روز بعد فلان نهاد و شخصیت سیاسی یا کشوری، پس در چنین شرایطی عقل و منطق می گوید نباید خود را سرگرم بهانه تراشی های آمریکا نماییم و با تمام توان به مقاوم سازی خود بخصوص در عرصه اقتصادی (به عنوان یکی از اصلی ترین کانون های هدف آمریکا برای آسیب پذیر ساختن ایران ) همت گماریم.
کارشناس اقتصاد سیاسی گفت: البته این به معنای ایجاد هزینه برای کشور نیست و متأسفانه در برخی دوره ها شاهد موضع گیری هایی بوده ایم که به نوعی مسیر دشمنی هر چه بیشتر علیه ایران را برای معاندان این نظام و کشور هموار ساخت.
وی افزود: آنچنان که اعتماد بی جا و خوشبینی برخی از سیاستمداران ما نیز باعث ایجاد خساراتی به کشور شد که به اعتقاد بنده افراط در هر دو رویکرد اشاره شده خسارت آفرین و مخاطره آمیز است.
ساجدی مهر عنوان کرد: اصلی ترین و مهمترین نقشه راه برای دفع دسیسه ها و خصومت های آمریکا و به حداقل رساندن خسارات احتمالی ناشی از تحریم های اقتصادی به اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی معطوف می شود و تا زمانی که تمامی تلاش و جدیت خود را در این عرصه متمرکز نکنیم شاهد ایجاد موانعی جدی در مسیر شکوفایی و توسعه هر چه بیشتر در ابعاد گوناگون، بخصوص حوزه اقتصادی خواهیم بود.
وی افزود: بدون تردید تلاش برای بهره وری حداکثری از توان و بنیه داخلی و به تعبیری اقتصاد درون زا، از ضروریاتی است که باید به عنوان اولویتی الزام آور و حیاتی ، مدنظر تمامی دستگاه ها قرار گیرد امری که متأسفانه در برخی عرصه ها، شعاری با آن برخورد می شود و عملاً در رویه ها و رفتارها، شاهد تناقضاتی میان شعارها، گفتارها و آنچه که باید در مقام عمل پیاده سازی و عملیاتی شود می باشیم.
تیمور حافظی،کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار اقتصاد و انرژی، در تشریح الزامات و ضروریات اقتصاد درون زا عنوان کرد: تکیه بر توان و ظرفیت بومی و داخلی، مقابله هدفمند و مؤثر با قاچاق، تسهیل روند صادرات و همچنین ارتقای حداکثری ضریب تولید در کشور از ضرویاتی است که بدون تأمین و تحقق آن امکان بهره وری شایسته از چنین اقتصادی، فراهم نخواهد شد.
وی افزود: متأسفانه با وجود تاکید بسیای از کارشناسان بر لزوم فاصله گرفتن از دلار به عنوان یکی از ضروریات اقتصاد مقاومتی و ارتقای توانمندیِ اقتصادیِ درون زا، همچنان شاهدیم که بسیاری از معاملات بواسطه واحد پولی مذکور انجام می پذیرد در صورتیکه با اتخاذ تمهیدات مقتضی، قادر خواهیم بود بسیاری از مبادلات و معاملات تجاری و اقتصادی با دُوَل خارجی را در قالب پیمان های پولی دو جانبه عملیاتی نماییم.
کارشناس اقتصادی گفت: فاصله گرفتن از نفت و کاهش وابستگی اقتصاد به منابع طبیعی و زیرزمینی و تلاش فزاینده برای مهار و کنترل واردات بی رویه از دیگر ضروریاتی است که قطعاً در حصول سیاست های اقتصاد مقاومتی و ارتقای بنیه اقتصادیِ موسوم به درون زا ، تأثیرگذار خواهد بود.
ساجدی مهر در خاتمه یادآور شد: برخی گمان میکنند دستورکارها و راهکارهای فوق با راحتی، آسایش و حتی ثروت عمومی مردم در تضاد است در صورتیکه چنین برداشت و تحلیلی از سیاست های اقتصاد مقاومتی و درون زا صحیح و منطقی به نظر نمی رسد و به واقع حرکت در مسیر سیاست های مقاومتی، به معنای دستیابی به چنین اهداف و برنامه هایی بواسطه تکیه بر توان و تولید داخلی است، اولویتی که انتظار می رود از سوی تیم اقتصادی دولت دوازدهم و تمامی دستگاه های ذی ربط،اجرایی و عملیاتی شود.